Sådan får du nemt et bedre indeklima

Sådan får du nemt et bedre indeklima
Indeklima

Luft ud med gennemtræk

En ordentlig ventilation er en effektiv måde at komme af med boligens partikelforurening på. Ved generelt at sørge for en grundig udluftning i boligen, er du kommet langt. Miljøstyrelsen anbefaler udluftning med gennemtræk mindst to gange dagligt, alternativt kan du anskaffe dig et ventilationssystem, så er du sikret regelmæssigt luftskifte og undgår tab af varme.

Gør rent en gang om ugen

Det anbefales at gøre rent i boligen ca. en gang om ugen. Det holder støv og bakterier nede, og dermed mindskes risikoen for bl.a. allergi.

Fugt kan begrænses

Fugt kan være med til at fremme skimmelsvamp og husstøvmider, der kan forårsage astma og allergi. Ved regelmæssig udluftning efter madlavning og badning, kan du begrænse fugten. Dette gælder også hvis du undgår at tørre tøj indendørs. Husk samtidig at opretholde en minimumstemperatur på 18 grader i alle rum.

Lad dørene stå åbent

I soveværelset og i børneværelset ophobes der store mængder CO2 i løbet af natten. Du kan derfor med fordel lade dørene stå åbne, så forurenende partikler fordeles i boligen.

Overvej dine vaner

¾ af de forurenende partikler i boligen stammer fra beboerens adfærd. Primært rygning, stearinlys og madlavning påvirker indeklimaet negativt. Sørg derfor for at lufte grundigt ud, især efter du har lavet mad, tændt stearinlys, brændeovn eller lignende.