Sådan virker en varmepumpe

Sådan virker en varmepumpe
Varmepumper

En luft til vand varmepumpe er en miljøvenlig og energibesparende varmeløsning, der fx kan erstatte dit olie- eller gasfyr og give dig store besparelser på varmeregningen.

Luft til vand varmepumpen kan både bruges til opvarmning af huset og det varme vand. Derfor skal du have vandbårne radiatorer eller vandbåren gulvvarme, når du har en luft til vand varmepumpe.

Hvordan fungerer varmepumpen?

Varmepumpen består af en udedel og en indedel. Varmepumpen fungerer ved, at væske cirkulerer mellem ude- og indedel. Udedelen opvarmer væsken, og indedelen udnytter denne opvarmede væske via en kompressor til at opvarme bolig og brugsvand.

Derfor er varmepumpen energibesparende

Luft til vand varmepumpen er ekstrem effektiv og giver ofte en energibesparelse på ca. 60-70% i forhold til ældre olie- eller gasfyr. Selv om varmepumpen skal bruge strøm for at fungere, er det en miljøvenlig energikilde. Varmepumpen producerer nemlig mere energi, end den selv forbruger. Den behøver således kun cirka 25% strøm for at producere 100% nyttevarme. Det gør den til en meget grøn energikilde, som er fordelagtig for både miljøet og din pengepung.

Hvis du vil læse mere om varmepumper, så se vores varmepumpeguide her.

Udgivet februar 2019

Godt tip!

Har du en luft til vand varmepumpe, så husk at få din bolig registreret som elopvarmet i BBR-registret. Så kan du nemlig få reduktion på elregningen for den del af dit forbrug, der ligger over 4.000 kWh pr. år.

Læs mere her