Prisstigninger til fjernvarmekunder – en varmepumpe kan være et godt alternativ

Prisstigninger til fjernvarmekunder – en varmepumpe kan være et godt alternativ
Fradrag og tilskud
Hvis du får fjernvarme fra et af de 173 fjernvarmeværker, der ved årsskiftet mistede tilskud fra staten, så er der formentlig en prisstigning på vej til dig på din næste varmeregning.

98 fjernvarmeværker har offentliggjort deres nye priser. Og en opgørelse fra Forsyningstilsynet viser, at 77 af værkerne hæver prisen. For et gennemsnitligt parcelhus på 130 m2 betyder det visse steder en stigning på varmeregningen på op til 9.000 kr. om året. Og det er en prisstigning, der kan mærkes i budgettet.

Det kan derfor være en god idé at overveje andre opvarmningsløsninger. Og her kan en luft/vand varmepumpe være et godt alternativ til din fjernvarme.Varmepumpen opvarmer både dit hus og dit brugsvand og er en økonomisk fordelagtig løsning i forhold til fjernvarme. Du kan nemlig spare mange tusinde kroner på varmeregningen hvert år ved at skifte til en luft/vand varmepumpe.

Få reduktion på elregningen

Samtidig kan du få reduktion på elregningen for den del af dit forbrug, der ligger over 4.000 kWh pr. år. Siden 1. januar 2019 har reduktionen udgjort 78,13 øre pr. kWh inkl. moms. Reduktionen øges yderligere de kommende år, så du kan spare endnu flere penge på elregningen.

Læs også: Sådan får du reduktion på elregningen.

Udover at være en økonomisk god opvarmningsløsning, er varmepumpen også en af de mest energieffektive og miljøvenlige alternativer.

Overvejer du at skifte fra fjernvarme til en luft /vand varmepumpe, skal du være opmærksom på tilslutningspligten. Nogle steder kan du få lov til at springe fra, der er dog ofte afgifter forbundet hermed. Men er din bolig ikke omfattet af tilslutningspligten, er en luft/vand varmepumpe et rigtig godt alternativ til din fjernvarme.

Vil du vide mere?

Så få gode råd og vejledning om varmepumper eller bestil et besøg af en af vores Bosch Climate Partnere.

Bestil besøg her