Optimal varme i sommerhuset

Optimal varme i sommerhuset
Varmepumper

En luft/luft varmepumpe i sommerhuset er en billig, miljørigtig og komfortabel opvarmning. Har du i forvejen elvarme i sommerhuset, kan den med fordel erstattes af en luft/luft varmepumpe. Du får både et dejligt varmt hus, bedre indeklima og en stor besparelse på varmeregningen. Herudover kan en luft/luft varmepumpe køle på en varm sommerdag.

En økonomisk god og miljørigtig investering

Investeringen i en luft/luft varmepumpe er relativt hurtigt rentabel. Varmepumpen er enkel at installere, og du kan allerede efter kort tid se en besparelse på din varmeregning.

Læs også: Sådan får du reduktion på elregningen med en varmepumpe

En luft/luft varmepumpe omdanner energien i luften udenfor til varme i dit hus indenfor. Selv ved en udetemperatur på -20 °C, kan varmepumpen omdanne energien til varme. Selv om varmepumpen bruger strøm til driften, er den særdeles miljøvenlig. For hver kilowatt strøm den bruger, får du ca. 3,5 kilowatt varme igen. Den udleder derfor markant mindre CO2 end andre varmeløsninger.

Læs også: Få styr på det varme vand i sommerhuset

Bedre indeklima

Men varmepumpen sørger ikke kun for opvarmning og køling af luften indendørs. Den renser også luften, så du får et bedre indeklima. Herudover har den en funktion, så du kan holde varmen i sommerhuset på +10 °C, når huset er ubeboet om vinteren. Det har den fordel, at du hurtigt kan opvarme huset til stuetemperatur, og at du undgår fugt og frostskader. Det kan du endda gøre via en app på din smartphone. Du kan altså overvåge temperaturen og regulere den, så der altid er dejligt varmt, når du ankommer til sommerhuset.

Overvejer du en luft/luft varmepumpe, så kontakt vores Bosch Climate partnere – de er altid klar med gode råd og vejledning.

Læs mere her