Med en varmepumpe får du reduktion på elregningen

Med en varmepumpe får du reduktion på elregningen
Fradrag og tilskud

Hvis dit hus opvarmes med en varmepumpe, kan du få reduktion på elregningen og spare mange penge om året. Det kan du, fordi staten med Energiaftalen har sænket elvarmeafgiften til opvarmning af boliger. En varmepumpe anses som elopvarmning, fordi den bruger strøm til at anvende og omdanne naturens energi fra enten luften eller jorden til varme og varmt vand i dit hjem.

Hvis du overvejer at få en ny varmepumpe, så bestil vores gratis Varmepumpeguide her.

Så meget får du i reduktion

Du kan få reduktion på elregningen for den del af dit forbrug, der ligger over 4.000 kWh pr. år. Fra 1. maj 2018 kan du få en reduktion på 82,13 øre pr. kWh inkl. moms. Afgiften nedsættes yderligere de kommende år, så du kan spare endnu flere penge på elregningen.

Sådan får du reduktion

For at få reduktion på elregningen, skal du registrere dit hus som ”elopvarmet” i BBR-registret. Det gør du ved at kontakte din kommune. Når din bolig er registreret som ”elopvarmet”, skal du meddele det til dit elselskab. Herefter kan du få reduktion i elafgiften. Flere elselskaber giver reduktion i elvarmeafgiften med tilbagevirkende kraft. Det kan derfor være en god idé at spørge dit elselskab, om du har penge til gode.

Fra 1. februar 2019 ligestilles elopvarmede sommerhuse med helårsboliger, så du også kan få reduktion på elregningen for den del af dit forbrug i sommerhuset, der overstiger 4.000 kWh pr. år.

Beregn hvor meget du kan spare med en varmepumpe her.