Få billigere strøm med en varmepumpe

Få billigere strøm med en varmepumpe
Varmepumper

Hvis du udskifter dit oliefyr med en varmepumpe, kan du få billigere strøm og det er medvirkende til at gøre det til en god investering.

Den tidligere automekaniker Poul Hansen fra Tommerup har udskiftet sit gamle oliefyr til en ny luft til vand varmepumpe og det har han ikke fortrudt.

”Jeg vil råde folk til at få skilt sig af med det gamle fyr og oliebeholderen, så de kan få glæde af den billigere strøm, der er tilgængelig for folk, der benytter varmepumper.”

Når du udskifter dit oliefyr til en varmepumpe, kan du få reduceret el-afgiften for det forbrug, der ligger over 4.000 kWh pr. år ved at registrere varmepumpen hos Bygnings- og Boligregisteret. Reduktionen gælder for privatkunder, der bruger en varmepumpe som hovedvarmekilde i sin helårsbolig. Besparelsen er på 50,50 øre/kWh ekskl. moms.

Installationen af den nye varmepumpe fik Poul Hansen lavet af Hauge Installation, som er Bosch Climate Partner.

”Jeg valgte Hauge fordi de kom med det bedste tilbud. Det hele har foregået perfekt. Jeg er fuldt ud tilfreds med min nye varmepumpe,” fortæller Poul Hansen.

God service i højsædet

Hos Hauge Installation lægger de vægt på, at du skal få den bedste overgang fra olie til varmepumpe og det gør de bl.a. med udgangspunkt i de dyder som kendetegner en Bosch Climate Partner.

”Vores svende er uddannede til at give en professionel behandling, og vi tager altid skoene af, rydder op efter os selv og sørger for at dine omgivelser er pæne igen, inden vi tager derfra,” fortæller afdelingsleder Ole Kielsgaard fra Hauge Installation og fortsætter:

”En ny varmepumpe er en investering, og det er vigtigt, at huske på, at investeringen forrenter sig positivt og i mange tilfælde vil være hurtigt tjent hjem. Vi kan hjælpe dig med at se, hvor hurtigt du tjener dine penge hjem igen, og vi kan også hjælpe dig med at klare finansieringen,” fortæller Ole Kielsgaard.

Miljøvenlig og god økonomi

En varmepumpe udnytter de vedvarende energikilder i jorden, grundvandet eller luften – lige uden for din hoveddør. En varmepumpe skal bruge strøm, men den producerer mere energi end den selv forbruger. Den bruger således ca. 25 % strøm for at producere 100 % nyttevarme. Det er derfor en meget grøn energikilde, som er fordelagtig for både miljøet og din privatøkonomi.