Derfor er en jordvarmepumpe en god løsning

Derfor er en jordvarmepumpe en god løsning
Varmepumper

Skal du have ny varmekilde, kan du med fordel overveje en jordvarmepumpe. Du sparer mange penge på varmeregningen og masser af CO2.

Sådan fungerer jordvarmepumpen

Solens varme oplagres i jorden. Det er denne varme, som jordvarmepumpen bruger til at opvarme din bolig og dit brugsvand. Jordvarmeanlægget består af et lukket kredsløb af slanger, som graves ned i ca. 1 meters dybde i haven, og en varmepumpe på størrelse med et køleskab, som fx kan stå i bryggerset, kælderen eller et udhus.

I kredsløbet cirkulerer en frostsikker væske, som opvarmes til 4-5 grader af jorden. Når væsken pumpes ind i varmepumpen, overføres varmen til en kølevæske. Herefter hæves temperaturen, inden varmen fordeles i husets radiatorer/gulvvarme og vandhaner.

Derfor er jordvarme et godt valg

Hvis du ønsker en miljøvenlig og energieffektiv varmekilde, er en jordvarmepumpe et rigtig godt valg. Anlægget bruger strøm til at omdanne jordvarmen til energi, men for hver kilowatt strøm du bruger, får du 3-3 ½ kilowatt varme igen. Herudover er det samlede CO2-udslip ca. 50-75% lavere end ved andre opvarmningsløsninger.

Læs også: Sådan får du reduktion på elregningen, når du har en varmepumpe.

Kan du få en jordvarmepumpe?

For at du kan få et jordvarmeanlæg, kræver det, at du har en have, hvor jordslangerne kan graves ned. Herudover skal dit hus være godt isoleret, hvis du skal have den fulde effekt af varmepumpen.

Så meget kan du spare på varmeregningen

Hvor meget, du sparer på varmeregningen, afhænger af, hvilken opvarmningsløsning du har nu. Har du et ældre oliefyr, kan du spare helt op til 80% af varmeregningen.

Se her, hvilken varmeløsning der passer til din bolig, og hvor meget du kan spare.

Kilde: Bolius, Klima- og energiministeriet

Håndværkerfradrag og tilskud

Du kan ofte benytte dit håndværkerfradrag og få energitilskud, når du energiforbedrer dit hus. Skal du have ny varmeløsning, kan vores vejlede dig omkring energitilskud. Og enten hjælpe dig med at søge eller søge det for dig.

Læs mere om Bosch Climate Partner