Få et gasfyr der er klart til vinteren

Få et gasfyr der er klart til vinteren
Gasfyr

Vinteren kommer tættere på og hvis du har et gasfyr eller går med tanker om at investere i et, får du her en række gode råd.

Fyld vand på fyret

Hvis der er for lidt vand på fyret kan du opleve driftsforstyrrelser. De fleste gasfyr skal have et vandtryk på ca. 1,5 bar og du kan se dit aktuelle vandtryk på gasfyrets manometer. Hvis vandtrykket er under 1 bar, skal du fylde vand på. Det er en proces der skal gentages 2-3 gange om året.

Luft ud i radiatorerne

Hvis du oplever at radiatorerne ikke bliver ordentligt varme eller hvis du hører en klukkende lyd, kan det skyldes luft i radiatorsystemet. Det gør at vandet ikke kan komme ordentlig rundt og at radiatoren ikke kan blive rigtig varm. Du kan løse problemet ved at lufte ud i hver enkelt radiator.

Skift til vinterdrift

Hvis du i løbet af sommeren har indstillet fyret til kun at producere varmt vand, skal du stille fyret til vinterdrift. På de fleste gasfyr skal du skifte mellem sommer- og vinterdrift, du kan se i manualen hvordan du gør på netop dit fyr.

Få et serviceeftersyn jævnligt

For at sikre at dit gasfyr er i topform til vinteren, kan du med fordel få lavet et serviceeftersyn. På denne måde kan du forebygge dyre reparationer og få et driftssikkert fyr, som udnytter naturgassen optimalt.

Beregn din optimale løsning

Er du nysgerrig efter at finde ud af, hvor meget du kan spare på varmeregningen ved at skifte til et nyt gasfyr? Så kan du prøve beregneren her