Brug håndværkerfradraget til energibesparelser

Brug håndværkerfradraget til energibesparelser
Fradrag og tilskud

BoligJobordningen, bedre kendt som håndværkerfradraget, fortsætter i 2018. Det betyder at du fortsat kan bruge det til håndværkerarbejde og serviceydelser.

Der er dog nogle fradragsmuligheder, som er blevet fjernet. Det gælder fx energirådgivning, men du kan stadig bruge fradraget til selve installeringen af en varmepumpe eller et gasfyr.

Overblik over fradragstyperne

Der findes to typer af fradrag, et for serviceydelser og et for håndværkerarbejde. Fradraget dækker i begge tilfælde kun arbejdslønnen. Materialer, der bliver anvendt, er altså ikke omfattet af ordningen. Fradraget fordeler sig således:

Håndværkerarbejde: 12.000 kr. i fradrag pr. person i husstanden, fx grønne forbedringer.

Serviceydelser: 6.000 kr. i fradrag pr. person i husstanden til serviceydelser, fx rengøring og havearbejde.

Fradraget gælder for personer over 18 år og hver voksen person i husstanden vil således samlet kunne modtage fradrag for 18.000 kroner.

Få fradrag og tilskud for varmepumper og gasfyr

I modsætning til opvarmningskilder som oliefyr, pillefyr og biomassefyr, kan du få fradrag ved at installere en varmepumpe eller et gasfyr. Så vær derfor opmærksom på at du kan trække en del af din regning fra, når du har fået et tilbud fra din lokale installatør.

I tillæg til dette vil du også kunne opnå et tilskud fra dit gas- eller energiselskab, så der er flere fordele ved at investere i et gasfyr eller en varmepumpe.