Varmepumpen er den mest effektive energirenovering

Bosch Climate Partner

Flere og flere danskere har i løbet af efteråret søgt om tilskud til energirenovering af deres huse. Det er sket i takt med Bygningspuljens initiativ om boligforbedringer, der sparer energi.

Det kan virke uoverskueligt at skifte din varmeløsning ud, men det viser sig, at netop varmeløsningen er den mest effektive energirenovering for danskerne.

En omkostningseffektiv energirenovering

Ifølge en rapport fra Teknologisk Institut er en varmepumpe den bedste investering, hvis du står over for en energirenovering af din bolig. Det er det, fordi det er den mest omkostningseffektive energirenovering til hjemmet. Det konkluderer Teknologisk Institut ud fra en længere undersøgelse, som sammenligner flere forskellige typer af energirenoveringer, herunder udskiftning af varmeløsninger samt døre og vinduer.

At udskifte sin gamle varmeløsning til en varmepumpe er en bedre forretning både teknisk og økonomisk. Simon Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal, fortæller, at besparelsen kan være med til at finansiere varmepumpen. Det betyder, at den besparelse, som du får fra din investering, kan være med til at betale for selve varmepumpen.

Læs også: Med en varmepumpe får du reduktion på elregningen

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Rapporten fra Teknologisk Institut viser, at et parcelhus på 160 kvadratmeter optimalt set bør investere i en luft til vand varmepumpe, da det kun tager seks år at tjene en investering på 120.000 kr. tilbage. Det er dog forskelligt fra hustand til hustand hvilken varmepumpe, der egner sig bedst til at energirenovere dit hjem. Vores Bosch Climate Partnere står altid klar til at vejlede og finde den helt rigtige varmepumpe, som passer til dit behov. Find en Bosch Climate Partner nær dig.

Læs mere om vores luft til vand varmepumper her.

Det grønne valg

Du påvirker miljøet, når du opvarmer dit hjem – måske mere end du tror. Energi til opvarmning står nemlig for 30 procent af vores CO2-udledning. Med en Bosch varmepumpe sikrer du, at din energiinvestering er grøn og fremtidssikker. Vores varmepumper bruger vedvarende energi, så du kan sænke dine energiomkostninger og beskytte naturens ressourcer.

På den måde vil din investering i en varmepumpe både gavne pengepungen og miljøet.

Hent vores gratis EnergiGuide og få vejledning til, hvornår det kan betale sig at skifte varmeløsning samt, hvor meget du kan spare. 

Udgivet december 2020