Sådan vedligeholder du dit gasfyr

woman-man-water-heater
Bosch Climate Partner

Et gasfyr passer stort set sig selv og skal derfor kun efterses hvert 1-2 år af en gastekniker. (Hvert år ved over 3000 m3 gasforbrug eller åben forbrænding). Det er en god idé at overholde eftersynene, så du er sikker på, at dit gasfyr fyrer optimalt. Når smuds og snavs fjernes, og fyret justeres, så forbedres din fyringsøkonomi, og du får mest mulig varme ud af dit gasfyr. Herudover vil dit gasfyr også holde længere. Når gasfyret efterses, kan driftsproblemer nemlig opdages i tide, så de ikke udvikler sig til dyre reparationer.

Prøv beregneren og se, hvor meget du sparer ved at skifte til et nyt gasfyr

Du kan også selv være med til at holde øje med dit gasfyr og sikre, at det fungerer optimalt. Vi har samlet 3 gode råd til dig:

1. Hold øje med forbruget

Det er altid en god idé at holde øje med dit forbrug. Aflæs gasmåleren med jævne mellemrum fx en gang om måneden og skriv forbruget ind i et skema. Hvis det afviger fra det forventede forbrug, skal du kontakte din udbyder.

2. Lyt til dit gasfyr og dine radiatorer

Hvis dit gasfyr lyder anderledes end det plejer, skal du kontakte en gastekniker, som kan tjekke for eventuelle driftsproblemer. Hvis radiatorerne ikke bliver ordentlig varme eller siger en klukkende lyd, kan det skyldes luft i radiatorsystemet. Det kan du løse ved at udlufte hver enkelt radiator.

3. Kontrollér vandtrykket

Det er en god idé at tjekke vandtrykket på dit gasfyr 2-3 gange årligt. Hvis der er for lidt vand på fyret, kan du opleve driftsforstyrrelser. Du kan aflæse vandtrykket på gasfyrets manometer. Trykket skal være mellem 1 og 2 bar. Hvis vandtrykket er for lavt, skal du efterfylde med vand (Evt. behandlet vand, hvis det anvendes).

Husk, at du aldrig selv må efterse og reparere dit gasfyr. Eftersyn og service skal altid foretages af en gastekniker.

Udgivet juni 2019

Bestil service på dit gasfyr

Med en serviceaftale forebygger du dyre reparationer og får et driftssikkert fyr, der udnytter naturgassen optimalt.

Bestil serviceaftale