Hvad er dyrest på varmeregningen?

Bosch Climate Partner

Er du i tvivl om, hvad der er dyrest på din varmeregning? Læs med her og bliv klogere på dit varmeforbrug.

Kender du dette?:

  1. Lange, varme bade
  2. Ekstra høj varme i de forskellige rum i hjemmet
  3. Børn, der løber ind og ud uden at lukke døren efter sig

Mange af os tror, at det er vores vaner som fx lange bade, der er den helt store synder på varmeregningen. Selvfølgelig er sådanne faktorer med til at øge varmeregningen, men det er faktisk ikke det afgørende.  Har du et ældre gas- eller oliefyr, kan det være grunden til din høje varmeregning. Det er nemlig ikke lige så energieffektivt som fx en varmepumpe, da et fyr bruger mere energi på at generere varme og varmt vand.

Se også vores film: Hvad er dyrest på varmeregningen?

Du kan nemt halvere din varmeregning med en varmepumpe fra Bosch. Det kan du, fordi Bosch varmepumper er billige i drift og bruger grøn energi fra naturen. De store besparelser gør det nemt at halvere varmeregningen og tilbagebetale varmepumpen hurtigt. Læs mere om priser og info i vores gratis VarmepumpeGuide.

Med en varmepumpe fra Bosch reducerer du dit CO2-aftryk samtidig med, at du forbedrer dit energimærke. Energistyrelsen tester og vurderer jævnligt varmepumper i dette henseende, og øverst på listen ligger den innovative og energieffektive varmepumpe fra Bosch.
Se Varmepumpelisten her.

Dette påvirker også din varmeregning

De tidligere nævnte vaner kan dog også påvirke din varmeregning – selvom det er din varmeløsning, der er afgørende for din varmeregning. Udover at skifte din varmeløsning kan du sænke den ved at lave småændringer i hverdagen:

  1. Forkort dit daglige brusebad. Der kan være nogle penge at spare, hvis du blot forkorter badet fra 10 til 5 minutter. En anden løsning kan være at installere en sparebruser.
  2. Luft ud dagligt – men husk at lukke igen. Det er vigtigt for indeklimaet at lufte ud dagligt, men ikke længere end ca. 15 minutter hver dag – ellers kan det ses på din varmeregning.
  3. Sænk temperaturen i hjemmet. Det er rart, når der er varmt i de enkelte rum, men der kan være noget at spare ved blot at skrue et par grader ned.

Har du brug for hjælp til at finde årsagen til din høje varmeregning? Bestilt et tilbud her og få besøg af din lokale Bosch Climate Partner.

Udgivet oktober 2019