Derfor er varmepumper også gode i kulden

Bosch Climate Partner

Vidste du, at varmepumper også virker i Grønland? Med vores robuste teknologi, kan selv boliger i kolde områder, som fx Grønland, få gavn af energibesparende varmepumper fra Bosch.

To forskellige teknologier – én komplet varmeløsning

Det kan måske virke utroligt, at en luft til vand varmepumpe kan producere dejlig varme fra kold vinterluft, men hemmeligheden ligger i varmepumpens kølemiddel. Så længe kølemidlet er koldere end luften udenfor, så kan varmepumpen producere varme – og det gælder i temperaturer helt ned til 15-20 minusgrader. Skulle det en sjældent gang ske, at temperaturen når ned til 30-40 minusgrader som fx i nogle områder af Grønland, Norge, Sverige og Finland, kan en luft til vand varmepumpe stadig producere mellem 65-85 % af boligens samlede energibehov årligt. Hvis temperaturen bliver så lav, at luft til vand varmepumpen har brug for ”hjælp” til at opvarme boligen, kan et traditionelt fyr træde til. Her kombineres to teknologier til én komplet hybridløsning, der holder alle huse varme – selv i ekstreme minusgrader.

Læs også: Sådan virker en varmepumpe

Bosch installerer i større grad luft til vand varmepumper i Grønland, hvor teknologien gang på gang imponerer. Luft til vand varmepumper kan grundet intelligens, effektivitet og fleksibilitet opvarme boliger i den barske, men smukke natur.

Læs mere om vores luft til vand varmepumper her.

Jordvarmepumper i kolde temperaturer

En anden mulighed er jordvarmepumpen. Grundet de kolde temperaturer kan det virke umuligt at benytte en jordvarmepumpe – men det kan faktisk godt lade sig gøre. En jordvarmepumpe benytter som regel energi fra jorden, men den kan også bruge energi fra fjeld, grundvand, havvand eller andre naturenergikilder. Ved hjælp af disse energikilder kan jordvarmepumpen dække en hel boligs varmebehov hele året – også ved kolde temperaturer.

Læs også: Derfor er en jordvarmepumpe en god løsning

Udgivet september 2019