Gasfyr

Det kan betale sig for dig at tænke langsigtet, når du skal vælge nyt gasfyr. Et kondenserende gasfyr er nemlig energieffektivt og derfor billigere i drift – det giver lavere varmeregninger. Lær mere om gasfyr her.

Gasfyr

Det kan betale sig for dig at tænke langsigtet, når du skal vælge nyt gasfyr. Et kondenserende gasfyr er nemlig energieffektivt og derfor billigere i drift – det giver lavere varmeregninger. Lær mere om gasfyr her.

Overvejer du at skifte gasfyr?
Her på siden får du gode råd om at skifte gasfyr – og så har du også mulighed for at beregne dine potentielle besparelser.

Hvordan fungerer et gasfyr?

Helt overordnet består et naturgasfyr af en kedel og et varmeanlæg. Naturgassen brændes af i et forbrændingskammer, og varmen bruges til at opvarme vandet i centralvarmeanlægget. Derefter sendes det varme vand ud til radiatorerne og til varmtvandsbeholderen.

Et gasfyr eller naturgasfyr, som det også bliver kaldt, har en høj brændværdi og forbrænder med lav emission. Selvom naturgas er et fossilt brændstof, forurener det mindre end olie og kul.

I dag taler man meget om energieffektive gasfyr. Det skyldes, at vi i dag kan udnytte energikildens potentiale med et minimum af tab ved hjælp af den kondenserende gasteknik. Energien, der frigøres ved forbrændingen, udnyttes ikke alene, men producerer ekstra varme ved kondensation af vanddampen i røggassen. Sådan opnås der betydelig energibesparelse, og den kondenserende gasteknik er derfor også miljøvenlig.

Beregn pris og besparelse

– ved at skifte til nyt gasfyr. Prøv vores beregner.

Beregn her

Gode råd til dig der skal skifte gasfyr

Sammenlign gasfyrenes effektivitet
Som tidligere nævnt er det både bedre for miljøet og din pengepung at vælge et energieffektivt gasfyr. Derfor anbefaler vi, at du altid sammenligner aktuelle gasfyrs effektivitet, før du investerer i et nyt.Der findes forskellige måder at sammenligne gasfyrenes effektivitet. Start med at undersøge fyrets energimærkning. Her kan du bl.a. sammenligne ydelser og lydniveau. Tjek – og sammenlign – derfor energimærkerne og produktdatabladene på de gasfyr, du overvejer. Derudover kan du få en vvs-installatør til at lave en gasproberegning fra Dansk Gasteknisk Center. Denne beregning vil tage udgangspunkt i dit forbrug og vise hvor meget du kan spare. Du kan desuden få en indikation af din besparelse ved at skifte fra oliefyr eller eksisterende gasfyr her.
Husk at det billigste gasfyr kan blive en dyr fornøjelse i længden
Hvis man sammenligner de 7 mest markedsførte gasfyr, kan forskellen på at vælge et mindre energieffektivt gasfyr frem for det mest energieffektive være helt op til 12.517 kr. set over 15 år. Mange vil måske være tilbøjelige til at kigge på det beløb, man skal investere nu og her i et nyt gasfyr. Du bør dog i stedet kigge på besparelsespotentialet. Gør du det, vil du se, at et billigt gasfyr blive en dyr fornøjelse på lang sigt.
Sammenlign garantien
Der kan være stor forskel på hvor lang garanti der ydes på dit nye gasfyr. Garantien svinger fra 2 til 5 år, og derudover kan der være mulighed for tilkøb af ekstra garantiperioder. Man skal desuden være opmærksom på lovpligtige eftersyn som skal overholdes for at garantien er gældende.
Du kan læse flere gode råd her
Se her din årlige besparelse ved at skifte fra enten en oliekedel eller et ældre gasfyr til et nyt energieffektivt gasfyr.

Besparelse over 15 år

Forudsætninger for beregninger:
Eksisterende væghængt traditionel åben kedel (middel af mest effektive kedler) med et årligt gasforbrug på 2000 m3 samt elforbrug til kedlen på 668 kWh. Energipriserne er taget fra Energitilsynet prisstatistik 2015. Naturgas pris 7,26 kr. pr. m3. El pris 2,30 kr. pr. kWh. Årlig prisstigning på el og gas 3%.

Overvej hvor lang tid du vil bade?
Der kan være stor forskel på, om gasfyret gør brug af en gennemstrømningsveksler eller en varmtvandsbeholder. Det har betydning for, hvor lang tid du kan bade. Fordelen ved varmtvandsbeholdere frem for en gennemstrømningsveksler er, at du ikke behøver at bekymre dig om kalk i det hårde danske vand. Tænk blot på hvor ofte din elkedel skulle afkalkes, hvis den skulle opvarme ca. 220 liter vand dagligt, som er det forbrug af varmt vand en standardfamilie benytter. Derudover kan en varmtvandsbeholder sikre dig netop den komfort, du ønsker. Jo større krav du har til det varme vand, jo større beholder skal du vælge. Kort sagt: Hvor lang tid vil du bade?

Badetid i minutter

Vil du se udvalget af vores gasfyr?

Condens 9000i W

  • Smart, fleksibelt og stilsikker
  • Nemt og intuitiv betjening

 

Condens 5000 W

  • Høj virkningsgrad
  • Strømbesparende og lydsvag

 

Condens 5000 WT

  • Praktisk og tilpasningsvenlig
  • Strømbesparende og lydsvag

 

Condens 9000i WM

  • Smart, fleksibelt og stilsikker
  • Intelligent og enkel styring